Lezing : Digitale Nalatenschap

dinsdag 31 oktober 2023 om 16:30

 

De gastspreker deze avond is Sander van der Meer van Digital Life Legacy. Hij heeft een achtergrond in de forensische opsporing en vertelt over hoe nabestaanden toegang krijgen tot een telefoon of laptop van een overledene voor dierbare foto’s, films maar ook over de afwikkeling van administratieve zaken als zij de code niet weten. 

Sander geeft antwoord op de vragen zoals: Kan én mag je samen met de nabestaanden en de vinger van een overledene een telefoon ontgrendelen? Waarom moet je geen abonnementen en online accounts (laten) opzeggen na een overlijden; hoe voorkom je identiteitsfraude na overlijden en wat kan een inboedelverzekering eventueel betekenen voor de nabestaanden?

Kortom, een presentatie waar emotie en humor elkaar afwisselen met recente voorbeelden en praktische tips die je aan het denken zet maar vooral bewustwording creëren en waarover wij in de praktijk wel eens vragen gesteld krijgen.

Digital Life Legacy is het kennis- en expertisecentrum op het gebied van digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data. Zij adviseert de Tweede kamer ook over dit onderwerp en is recent winnaar van de Dutch Funeral Award 2022-2024.   

Programma
16:30 - 17:00 uur   ontvangst
17:00 - 18:30 uur   lezing
18:30 - 20:00 uur   stamppotbuffet*

* Dieetwensen kunt doorgeven via info@efdnoord.nl

Introducees
U kunt een introducee meenemen naar de bijeenkomst. Introducees mogen twee keer kosteloos een bijeenkomst bijwonen, daarna gaan we ervan uit dat men lid wordt. Tegelijkertijd met uw eigen aanmelding kunt u de introducee aanmelden.

Afmelden
Mocht u onverhoopt niet kunnen komen dan kunt u zich tot één week (7 dagen) voor de bijeenkomst zelf afmelden via de website. Bij afmelden binnen één week voor de bijeenkomst of een no show wordt € 25,- gefactureerd

Locatie

Uitvaartcentrum Slingehof, Overstesingel 1 te Drachten

Spreker

Sander van der Meer

Kosten leden

€ 0,-

Kosten niet leden

€ 0,-

57 inschrijvingen

Minimum aantal inschrijvingen

1

Maximum aantal inschrijvingen

75

Terug